Airco installatie Haarlem

Airco installatie Haarlem

Wat je moet weten voor de aanschaf van een airco installatie in Haarlem

Als je in Haarlem een bedrijf hebt en op zoek bent naar een goede airconditioning installatie om de te warme zomers te lijf te gaan, zijn er een aantal belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden. Hieronder hebben we enkele belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet om aan te denken voordat je een airco-installatie koopt in Haarlem.

Type airco

Er zijn verschillende soorten airconditioners die geschikt zijn voor verschillende ruimtes. Een split-systeem is bijvoorbeeld ideaal voor grotere ruimtes, terwijl een raam- of wandairconditioner geschikt is voor kleinere ruimtes. Ook zijn draagbare airconditioners beschikbaar, die je gemakkelijk van de ene naar de andere kamer kunt verplaatsen. Het is belangrijk om te weten welk type airco installatie in Haarlem het meest geschikt is voor de ruimte die je wilt koelen.

Capaciteit

Het is belangrijk om een airconditioner te kiezen met de juiste capaciteit om een ruimte efficiënt te koelen. Een te kleine airconditioner is niet in staat zijn om een ruimte voldoende te koelen, terwijl een te grote airconditioner onnodig duur kan zijn. De capaciteit van een airconditioner wordt uitgedrukt in BTU (British Thermal Units). Dus hoe hoger het BTU-getal, hoe groter de capaciteit. Laat een professionele installateur berekenen welke capaciteit je nodig hebt voor jouw bedrijfsruimte.

Energie-efficiëntie

Een airco systeem met een hoge energie-efficiëntie kan je helpen om geld te besparen op je energierekening. Het is belangrijk om te weten dat een zeer energie-efficiënte airconditioner in aanschaf wat kostbaarder is, maar zichzelf uiteindelijk terugverdient door het lagere energieverbruik. Let bij de aanschaf van een airconditioner op het energielabel en kies bij voorkeur voor een airco installatie met een A++ of A+++ label.

Geluidsniveau

Niemand op kantoor zit te wachten op een airconditioner die veel lawaai maakt. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een airconditioner met een laag geluidsniveau. Kijk hiervoor naar de decibelwaarde van het apparaat. Over het algemeen wordt een geluidsniveau van onder de 50 decibel als comfortabel ervaren.

Installatie en onderhoud

Tot slot moet een airco installatie op de juiste manier worden geplaatst om optimaal te kunnen presteren. Laat het installeren daarom altijd doen door een professionele installateur. Ook is regelmatig onderhoud van de airconditioner belangrijk om de efficiëntie te behouden en mogelijke problemen te voorkomen.

Kosten

O, we hebben het nog niet over de kosten gehad. Die zijn afhankelijk van het type airconditioner, de capaciteit en de installatiekosten. Het is daarom belangrijk om een budget te hebben, voordat je begint met het zoeken naar een airconditioner. Vergelijk verschillende opties om de beste deal te vinden voor je bedrijf. Meer tips en blogs voor bedrijven en het bedrijfsleven lees je hier.