Alles over de 19 inch patchkast

19 inch patchkast zijn er genoeg te vinden, maar wat is het precies? Je kunt een 19 inch patchkast zien als een kast dat een centraal punt is voor je servers. Een centraal punt waar alle kabels bij elkaar komen en één geheel vormen. Deze speciale kasten zijn gestandaardiseerd, waardoor je makkelijk en eenvoudig modulaire elektronica kunt vastschroeven. Er is een groot aanbod te vinden 19 inch patchkasten dus enig onderzoek doen is vereist.

Met de 19 inch patchkast zorg je voor een nette en overzichtelijke installatie

Heb je het over een 19 inch patchkast dan worden de netwerkkabels afgemonteerd op een patchpaneel. De bekabeling van bijvoorbeeld (meerdere) netwerk switches en patchpanelen kunnen heel netjes en veilig worden weggewerkt in de patchpanelen van de serverkast. Het aanbod is groot en vooral op internet vind je van alles. Voor zowel de ervaren als de beginnende serverbeheerder. 

Laat je informeren voordat je een 19 inch patchkast aanschaft

Het is een feit dat technologie met het jaar steeds ingewikkelder en complexer wordt. Daar valt geen ontkomen aan en bedrijven moeten daarin meegroeien. Systemen worden groter en daarom is het voor steeds meer bedrijven noodzakelijk om zaken zoals servers op één punt samen te laten komen. Niet alleen grote bedrijven verlangen dit, maar ook steeds meer kleine bedrijven hebben een centraal punt nodig waar alle apparaten bij elkaar komen. Je ziet dan ook steeds meer vraag naar een patchkast bij particulieren en kleine bedrijven. Voordat je besluit een 19 patchkast aan te schaffen is het dan ook aan te raden om je goed te laten informeren. Zo kom je voor zo min mogelijk verrassingen te staan.

Hoe zit het met de beveiliging van 19 inch patchkasten?

Een vereiste aan een patchkast is dat het van degelijke kwaliteit moet zijn. Daarnaast is het van belang dat niet zomaar iedereen toegang kan krijgen tot de kasten. Je wilt uiteraard geen inbrekers hebben. Maar ook werknemers die geen verstand van serverkasten hebben wil je weren. Je server kun je beveiligen met beveiligingssoftware, maar hoe zit dat met de hardware? Gelukkig hebben 19 inch patchkasten deurtjes die je op slot kunt doen. Zo zorg je ervoor dat alleen beheerder van de kasten erbij kan. Soms is het noodzaak dat een 19 inch patchkast waterdicht is. Ook hier is er een oplossing voor. Er kan dan gekozen worden voor een outdoor patchkast met een IP55 certificatie.

De maatvoering van 19 inch patchkasten

Meestal worden patchkasten aangegeven met een aantal “U”. Deze “U” is de maatvoering die gebruikt wordt. Men noemt dit ook wel eens “HE”, oftewel hoogte eenheid. HE is precies 1.75 inch wat gelijk staat aan 4.45 centimeter. Heb je een kast van 5U of 6HE dan is dat 6 keer 4.45 centimeter. De overige afmetingen van een patchkast zijn de buitenkant maten. Overigens staat er per 19 inch patchkast de maatvoeringen van de hoogte, diepte, het aantal units en maximaal belastbaar gewicht aangegeven. Heb je heel specifieke wensen dan kan je altijd terecht op de verschillende webshops en winkels die patchkasten aanbieden. Beschik je bijvoorbeeld over beperkte ruimte? Bekijk dan eens de 10 inch patchkast