8Vandaag een bericht over de SEA specialist ZEO, een bedrijf waarover ik zeer te spreken ben. Zij zijn een van de spelers in Nederland die de bevoegdheid hebben SEA campagnes aan te maken en te optimaliseren voor jouw bedrijf. Laat me kort wat vertellen over de geschiedenis en het nut van SEA.

Search engine advertising specialist

SEA is onderdeel van zoekmachine marketing en staat voor search engine advertising. Dit houdt in dat advertenties worden getoond zodra een consument het web opgaat en een specifieke zoekterm intoetst. Deze advertenties worden zelfs nog boven (of naast) de gewone grote spelers getoond. Je hebt het vast weleens gezien, bovenin je opgevraagde Google overzicht zie je dan een stuk of drie van die gesponsorde advertenties staan. 5Zo kan het dus komen dat je een grote speler kunt verslaan, die er misschien wel jaren tijd en moeite in heeft gehad zo hoog in de zoekmachines te komen. Zodoende is het tevens goed mogelijk klanten weg te snoepen.

 

Stel je de volgende situatie eens voor. Stel, er bestaat een heel groot warenhuis in bijvoorbeeld schoenen, dat door de zoekmachines bijna altijd als eerste naar voren wordt geschoven als mensen naar schoenen zoeken. Maar stel nu dat er een consument is die specifiek naar merk x en model x laars op zoek is. Typt deze dit in in de zoekmachine en jij hebt net op die zoekwoordencombinatie een Google AdWords campagne ingesteld, dan wordt deze consument als eerste naar jouw website geleid. Het is dan wel de vraag hoeveel je over hebt per klik (per bezoeker die via dit promotievlak jouw website bezoekt) want dit kan aardig oplopen: het is een zeer gewilde positie in Google. Daarom kun je maar beter een echte SEA specialist aan je zijde hebben in kwesties als deze!

80