De voordelen van je salarisadministratie uitbesteden

Het aannemen van personeel lijkt een makkelijk proces, maar er komt veel bij kijken. Je moet namelijk het juiste personeel weten te vinden, maar ook veel zaken regelen. Zo moet de werknemer een fijne werkplek krijgen, maar moet er ook een goed contract komen. Bij het aannemen van personeel moet er ook een kloppende salarisadministratie bijgehouden worden. Iedere werkgever in Nederland wordt door de Belastingdienst verplicht om een foutloze salarisadministratie bij te houden. Zonder een kloppende salarisadministratie krijg je vaak vanuit de Belastingdienst een boete. Je kunt er als ondernemer voor kiezen om de salarisadministratie zelf te doen, maar je kunt ook de salarisadministratie uitbesteden aan een administratiekantoor.

Veel ondernemers en werkgevers zijn terughoudend met het uitbesteden van verschillende processen binnen het bedrijf. Zo denken ondernemers dat het vaak te veel geld kost, maar niets blijkt minder waar. Het uitbesteden van de salarisadministratie hoeft namelijk niet veel te kosten en vaak is het juist goedkoop. Steeds meer ondernemers ontdekken de voordelen van salarisadministratie uitbesteden, maar wat zijn nu precies de voordelen van het uitbesteden? Onderstaand vertellen we er alles over!

Tijdwinst

Het grootste voordeel van de salarisadministratie uitbesteden aan een administratiekantoor, is dat het administratiekantoor op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Het administratiekantoor kan de salarisadministratie op die manier een stuk sneller uitvoeren. Als je het zelf wilt doen als ondernemer, is de kans groot dat je hier erg lang mee bezig bent. Vooral als ondernemer is het juist van belang om de tijd die je hebt te besteden aan het ondernemen. Je kunt op die manier als ondernemer volledig focussen op de ontwikkeling en groei van jouw onderneming.

Doordat de medewerkers van een administratiekantoor ervaring hebben opgebouwd bij diverse klanten, weten ze ook hoe ze bij jouw onderneming de salarisadministratie zonder fouten kunnen bijhouden.

Salarisadministratie uitbesteden is goedkoper

Salarisadministratie uitbesteden is een stuk goedkoper dan de meeste ondernemers denken. Gemiddeld kost het laten uitvoeren van de salarisadministratie door een administratiekantoor zo’n vier uur per maand. Natuurlijk hangt hier ook een prijskaartje aan, maar in vergelijking met iemand in vaste dienst die dit erbij doet, zijn de kosten juist laag. Iemand in vaste dienst zonder veel ervaring en kennis, is namelijk veel langer bezig met het uitvoeren van een foutloze salarisadministratie. Bij ieder administratiekantoor zijn de prijzen natuurlijk verschillend en is het handig om deze met elkaar te vergelijken.

Geen zorgen met salarisadministratie uitbesteden

Ondernemers maken zich vaak druk dat er fouten in de salarisadministratie zitten. Dit is natuurlijk logisch, omdat je door fouten flinke boetes kunt krijgen. Wanneer je kiest om de salarisadministratie uitbesteden aan een administratiekantoor, besteedt je eigenlijk ook de verantwoordelijkheid uit. Dit betekent dat je niet verantwoordelijk bent voor fouten in de administratie en dat is een bijkomend voordeel. Als ondernemer hoef je je daarom niet constant druk te maken over eventuele fouten in de salarisadministratie. Je kunt vertrouwen op de kennis en ervaring van een salarisadministratiekantoor, zodat je zeker weet dat de salarisadministratie goed wordt uitgevoerd.