bierverpakkingen

In de Nederlandse supermarkten is er ook het een en ander aan alcoholische drank beschikbaar. Naast wijn zie je dat bier erg veel te vinden is. Dan zie je ook dat er erg veel verschillende soorten verpakkingen zijn. Zo heb je namelijk kratten bier die vol staan met flesjes, maar je hebt ook nog losse flessen en blikken staan, maar ook flessen en blikken die per zes of vier verpakt zitten. Hier zitten dan ook andere bierverpakkingen om dan bij een krat. Vaak zie je bij flesjes dat er karton omheen zit waar er bij blik plastic zal worden gebruikt. Het is beter om karton te gebruiken omdat dit duurzamer is dan plastic en verantwoordelijker kan worden gebruikt.

Speciaal laten maken

Als brouwerij kun je er ook voor kiezen om bierverpakkingen speciaal te laten maken. Wanneer je hiervoor kiest kun je dus een unieke en duurzame verpakking laten maken. Duurzaam karton wordt gemaakt van karton met het FSC-keurmerk. Dit zijn dan speciale bomen die worden geplant en gebruikt om karton van te maken. Je mag dit logo ook niet zomaar ergens opzetten.

bierverpakkingen

Grote en kleine bedrijven

Zowel grote als kleine bedrijven hebben de optie op bierverpakkingen te laten maken. Het maakt namelijk niet uit of je er veel of weinig nodig hebt, een bedrijf wat dit kan maken zal ook verschillende aantallen voor je kunnen maken. Wanneer je interesse hebt in de verpakkingen kun je contact opnemen met een bedrijf om te kijken of ze iets voor je kunnen betekenen en wat de kosten zijn. Dat is namelijk ook wel een belangrijk detail, je wil namelijk niet teveel betalen, maar je wil ook wel dat de kwaliteit van de verpakkingen goed is. Doe hier dus ook goed onderzoek naar en vergelijk de bedrijven met elkaar.