Ben je net geslaagd voor je autorijbewijs? Of ben je opzoek naar een andere auto? Dan is het ook verstandig om eens naar je autoverzekering te kijken. Welke wil je afsluiten en wat is het verschil tussen de maatschappijen?  In Nederland is het verplicht om minimaal een WA verzekering voor je auto af te sluiten. Er zijn zoveel soorten en verschillende autoverzekeringen dat je zonder vergelijker door de bomen het bos bijna niet meer ziet. Er zijn natuurlijk ook uitgebreide autoverzekeringen die je kunt kiezen als je auto meer waarde heeft of vrij nieuw is. Denk bijvoorbeeld aan allrisk, beperkt Casco of beperkt Casco extra. Je kunt nu je autoverzekering vergelijken om meer informatie te krijgen over aanbiedingen van andere maatschappijen en daarna direct de verschillen zien. Uiteraard kun je ook direct overstappen of je allereerste autoverzekering afsluiten.

Wat heb je nodig voor het afsluiten van een autoverzekering?

Dit heb je verplicht nodig bij het afsluiten van een autoverzekering:

Meldcode van de  auto

Kenteken bewijs

NAW gegevens (naam, adres en woonplaats)

Dekkingsvorm

Schadevrije jaren

Je hebt een meldcode nodig dit bestaat uit een code met de laatste 4 cijfers van de auto. Ook moet je je kenteken bij de hand houden en de NAW gegevens. Ofwel je naam, adres en woonplaats. Natuurlijk dien je bij het afsluiten ook al te weten welke dekkingsvorm je graag wilt hebben en hoeveel schadevrije jaren je hebt. Is dit je eerste autoverzekering omdat je net je rijbewijs gehaald hebt? Dan krijg je bij sommige maatschappijen enkele schadevrije jaren cadeau, let daar ook op bij het vergelijken. Als je dit allemaal op orde hebt dan kun je nu je autoverzekering afsluiten of eerst een vergelijking doen zodat je zeker weet dat je niet alleen een goede maar ook een goedkope autoverzekering hebt.

Kort samengevat

Ben je er uit welke autoverzekering je neemt? En heb je al je gegevens verzameld om een autoverzekering af te sluiten? Dan is er nog een stap voor je en dat is, het berekenen van je autoverzekering. Als je dit gedaan hebt hoef je alleen de meest uitgebreide, goedkoopste of beste autoverzekering voor jou te kiezen en deze af te sluiten. Je auto is daarna direct verzekerd, de gekozen maatschappij controleert ondertussen je gegevens. Mocht er toch nog iets niet goed zijn nemen zij contact met je op. Anders wordt na enkele uren je tijdelijke verzekering omgezet naar een blijvende.