Ethereum, een investering in de toekomst

Ethereum is een programmeertaal ontwikkeld om mee te programmeren en niet om als waarde vast te houden. Ethereum is in de eerste plaats niet bedoeld als puur cryptogeld. Het is een crypto-equity dat je nodig hebt voor het programmeren van applicaties. In tegenstelling tot Bitcoin kunnen Ethers worden bijgemaakt. Bitcoin bestaat maar uit 21 miljoen bitcoins.

Je kunt deze niet bij printen er is geen printer of geldpers. Alles ligt vast. Dit is niet direct het geval bij Ethereum. Er is geen vaste limiet aan het aantal Ethers die in omloop kunnen worden gebracht. Er is enkel een jaarlijkse limiet van 18 miljoen Ethers.

Dat betekent dat Ethers gevoeliger zijn voor inflatie. Het zal mede daarom een inflatoir monetair beleid voeren. Dit kan Ether misschien minder geschikt maken als een instrument voor waardevaste beleggingen (store of value).

Ethereum kopen bij BItvavo

De website van Bitvavo is strak en to the point. U kunt een account aanmaken door op registreren te drukken. Daarna vult u enkele gegevens in en dient u de e-mail die u krijgt te bevestigen.

Aan te raden is om het volledige verificatieproces te doorlopen. Tot 2500 euro is dit echter niet verplicht. Mocht de koers echter explosief stijgen van een munt, dan wilt u natuurlijk wel volledig geverifieerd zijn om zonder limiet te (ver)kopen. Alles komt terug in je eigen Ethereum wallet online.