Freelance opdrachten, wat kan je ervan verwachten?

Voor menig aantal mensen geldt dat ze er de voorkeur aan geven om voor zichzelf te werken en dus niet voor een baas. Dat is natuurlijk perfect mogelijk. Als freelancer dien je er alleen wel rekening mee te houden dat je wordt geconfronteerd met enkele extra taken waaraan je moet zien te voldoen. Neem nu bijvoorbeeld het binnenhalen van opdrachten. Dat is natuurlijk iets waar een werknemer zich helemaal geen zorgen om hoeft te maken. Wil jij ook graag meer te weten komen over het binnenhalen van freelance opdrachten – Between? Dan is het zeker en vast de moeite waard om ervoor te kiezen om je even te verdiepen in de informatie die je hieronder terug kan vinden. 

Wat zijn freelance opdrachten precies? 

Freelance opdrachten zijn zoals de naam reeds aangeeft opdrachten die verworven kunnen worden door freelancers. In deze is er dus sprake van de betrokkenheid van twee verschillende partijen:

  1. De opdrachtgever (een extern bedrijf); 
  2. De freelancer die de opdracht moet uitvoeren; 

Het is best mogelijk dat je als freelancer op regelmatige basis opdrachten krijgt van hetzelfde bedrijf. Dat is op zich ook helemaal geen probleem. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je voldoende opdrachten van verschillende bedrijven moet ontvangen. Is dat niet het geval? Dan zou dat ervoor de Belastingdienst voor kunnen zorgen dat je wordt aangemerkt als schijnzelfstandige en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Heb je voldoende freelance opdrachten van verschillende partijen? Dan hoef je, je hier in de praktijk gelukkig geen zorgen over te maken. 

Op welke voordelen kan je rekenen bij freelance opdrachten?

Freelance opdrachten staan erom bekend tal van verschillende voordelen met zich mee te brengen. In eerste instantie spreekt het voor zich dat de ene opdracht de andere niet hoeft te zijn. Dit betekent dat je als ondernemer altijd kan rekenen op een uitstekende diversiteit in je job. Dat is echter niet alles. Wat namelijk bovendien ook te denken van het feit dat je als freelancer volledig zelf je planning kan samenstellen? Als werknemer is dat uiteraard niet mogelijk. Het volledig zelf kunnen plannen van je werkzaamheden zorgt er in de praktijk niet zelden voor dat je toch kan rekenen op een veel relaxtere manier van werken. Uiteraard moet je wel voldoende opdrachten afwerken om ervoor te zorgen dat je over een voldoende inkomen kan beschikken. 

Hoe kan je dergelijke opdrachten precies binnenhalen?

Jarenlang was het voor freelancers best een uitdaging om opdrachten binnen te kunnen halen. Tegenwoordig is dat gelukkig een flink stuk eenvoudiger. Hiervoor kan je gebruikmaken van verschillende mogelijkheden die het internet je te bieden heeft. Uiteraard dien je er als freelancer voor te zorgen dat je over een eigen website beschikt. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook altijd interessant om je aan te melden bij gespecialiseerde websites voor freelance opdrachten. Wat ook interessant kan zijn is gebruikmaken van de website LinkedIN. Hoe dan ook, wil jij graag aan de slag gaan als freelancer? Dan zal je kunnen vaststellen dat het verkrijgen van opdrachten niet zoveel voeten in de aarde hoeft te hebben als je mogelijks in eerste instantie zou verwachten. Neem snel een kijkje op de website van Between!