Hoe richt je de stijl van je bedrijf het beste in? Onze tips

Natuurlijk wil je dat de stijl van jouw bedrijf goed overkomt bij klanten. Het is tenslotte het visitekaartje van jouw onderneming. Maar hoe richt je de stijl van je bedrijf nou het beste in? Wij geven je graag een aantal handige tips.

1. Bepaal je huisstijl

Een goede huisstijl is de basis van een herkenbaar bedrijf. Zorg dat je een duidelijk logo hebt en bepaal welke kleuren en lettertypes je wilt gebruiken. Dit vormt de basis voor al je uitingen.

2. Zorg voor consistentie

Consistentie is erg belangrijk bij het inrichten van je bedrijfsstijl. Gebruik altijd dezelfde kleuren en lettertypes in al je uitingen, zoals op je website, visitekaartjes en brochures. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij je klanten.

3. Pas je stijl aan op je doelgroep

Denk goed na over wie je doelgroep is en pas je stijl hierop aan. Een zakelijke doelgroep vraagt om een andere stijl dan bijvoorbeeld een jongere doelgroep.

4. Kies de juiste materialen

Naast kleuren en lettertypes is ook het materiaal van belang bij het uitdragen van je bedrijfsstijl. Kies bijvoorbeeld voor een bepaalde papiersoort of verpakking die past bij de uitstraling die je wilt hebben. Klik hier wanneer je op zoek bent naar professionele aluminium materialen om jouw boodschap op de juiste manier over te brengen. 

5. Laat je adviseren

Het kan lastig zijn om zelf de stijl van je bedrijf in te richten. Laat je daarom adviseren door een professional op het gebied van branding en design. Zij kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuzes. Wil je meer weten over het inrichten van de stijl van jouw bedrijf? Ga dan op zoek naar een professional die je hierbij verder kan helpen.