hc6Het is echt zo’n dinsdag in ondernemersland, waarin teveel en te weinig tegelijkertijd gebeurt. Voor mij altijd een onbestemde dag. Vandaar dat ik even een momentje nam om achterover te leunen en het een en ander door gedachten te laten gaan. Welke tip zou ik Nederlandse ondernemers nou kunnen geven? Vandaag eindigden mijn gedacht bij een zeecontainer kopen.

Kies verstandig

hc2Ja, ondernemend Nederland, je leest het goed: een zeecontainer kopen. In mijn hoedanigheid als ondernemer zat ik een tijdlang onverhoopt zonder goede werkruimte, aangezien het pand waar wij in zetelden verbouwd werd. Ik maakte gebruik van de omstandigheid zoals die zich aandiende en zag de bouwvakkers zich verzamelen in bouwketen. Zo konden wij dat ook, bedacht ik mij. Door het bouwbedrijf werd me Hoek Containers aangeraden, een tevens zeer ondernemende partij. Zij zitten in heel Europa met hun containers en leveren werkelijk de beste laadbakken, voor welke bestemmingen en functies dan ook. Dat biedt voordelen, want zodoende kon ik ook een kantoor laten inrichten, inclusief ramen en verwarming – om maar wat toch heel essentiële zaken te noemen.

hc7We hebben vervolgens maandenlang gebruik kunnen maken van de laadbak en ik heb het al die tijd al zeer prettig ervaren. Al onze documenten en dergelijke waren dichtbij, we hoefden niets te verhuizen. Het was enkel zo dat we een nieuwe en veiliger plek voor het personeel nodig hadden – en dit was mooi opgelost door deze container. Het werk heeft er niet onder geleden en bovendien kregen we compensatie van het bouwbedrijf, dat immers een vertraging door eigen schuld had opgeleverd. Nu wij een zeecontainer hadden, leverde die vertraging geen verstrekkende consequenties op – maar anders was dat natuurlijk wel het geval geweest. Bovendien was de compensatie genoeg om de onkosten voor de container ook weer gelijk te trekken en hebben we dus zelfs winst gemaakt in die periode.