Schakel een outplacement bureau in voor een nieuwe uitdaging

Ben jij (noodgedwongen) opzoek naar de volgende stap in jouw carrière? Bijvoorbeeld door een reorganisatie, faillissement of omdat het misschien niet meer zo klikt tussen jou en je werkgever? Dan kan het best fijn zijn om hier hulp en ondersteuning in te krijgen. Het is namelijk niet voor iedereen even makkelijk om zomaar een nieuwe baan te vinden. Mensen met een fysieke of mentale beperking, die al tientallen jaren niet meer gesolliciteerd hebben of iemand met faalangst heeft hier veel meer moeite mee. Een outplacement bureau zoals De Overstap kan je dan uitstekend helpen aan een nieuwe uitdaging. Hoe ze dit precies doen, lees je in dit artikel!

Wat is een outplacement bureau?

Wanneer we het hebben over outplacement, hebben we het over iemand begeleiden naar de volgende uitdaging in zijn of haar carrière. Een outplacement bureau zoals De Overstap heeft jarenlange ervaring en beschikken over vele connecties binnen diverse branches. Zij begeleiden jou met plezier naar een nieuwe werkomgeving. Een outplacement traject kan door een werknemer aangevraagd worden, maar het is gebruikelijker dat de werkgever deze taak op zich neemt. Dit komt omdat een outplacement bureau vaak ingeschakeld wordt wanneer een fusie of overname, faillissement of inkrimping van de organisatie plaatsvindt. 

Hoe ziet een outplacement traject er precies uit?

Een outplacement traject begint altijd met een gesprek tussen de werknemer en een medewerker van het bureau. Door in gesprek te gaan kan namelijk een goed beeld van de werknemer geschetst worden. Hier komen bijvoorbeeld punten naar voren als drijfveren, interesses, vaardigheden, persoonlijke voorkeur en ga zo maar door. Zo wordt een volledig profiel opgesteld, waarmee de werknemer van het outplacement bureau vervolgens op zoek gaat. Door connecties in vele branches hebben zij ruime keuze qua nieuwe kansen voor de werknemer. De werknemer kan vervolgens zelf een keuze gaan maken, eventueel in overleg met de werknemer van het bureau.