Voordelen van olijven

Olijfolie is de olie die wordt gewonnen uit olijven. De olijfboom produceert vruchten die rauw of geconserveerd kunnen worden gegeten. Rijpe olijven worden geperst en vervolgens wordt de olie gebruikt voor verschillende behoeften. Deze vrucht groeit in het Middellandse Zeegebied en wordt veel gevonden in Spanje en Italië. Deze vrucht wordt meestal geoogst wanneer hij de leeftijd van vijf jaar heeft bereikt. Olijfbomen worden ook meerjarige bomen genoemd omdat hun leeftijd duizenden jaren kan bereiken. De oudste olijfboom is gevonden in Palestina en de boom is meer dan 2000 jaar oud.

Kenmerken van olijven

De olijfboom heeft groen en paarsachtig fruit. De vrucht die olijf wordt genoemd heeft een heerlijke smaak. Olijven bevatten ook vitamine E en K, die erg goed zijn voor het huis regeneratieproces. Op het gebied van gezondheid heeft olijfolie veel voordelen, waaronder het voorkomen van de groei van kankercellen, het in stand houden van de gezondheid van het hart en het verlagen van het cholesterolgehalte. Op het gebied van schoonheid wordt olijfolie gebruikt op de gezichtshuid. Het gebruik van olijfolie kan vroegtijdige veroudering voorkomen, de huid vochtig houden, rimpels verminderen en ons jeugdig maken. Olijfolie is ook rijk aan vitamines en mineralen die goed zijn voor de gezondheid van het haar.

Olijven in moslimgeloof

Olijven worden in de Koran genoemd als een gezegende vrucht. Er wordt ook vermeld dat de olijfboom de eerste boom was die op aarde groeide en de eerste plant werd die groeide nadat hij opgroeide in de tijd van de profeet Noach. Olijfbomen groeien naar verluidt op heilige plaatsen zoals de Baitul Maqdis (Palestina). Er werd zelfs om deze vrucht gebeden door 70 profeten om de mensheid zegeningen te brengen. Profeet Mohammed PBUH beval ons om olie van de olijfboom te gebruiken omdat de olijfboom gezegende vruchten had. Olijfolie is veilig om direct te drinken en goed om mee te koken.