Wat wordt er bedoeld met een seo ranking

seo ranking

Wanneer je online op zoek gaat naar manieren om beter vindbaar te worden is de kans groot dat je de term seo wel eens tegen bent gekomen. Dit is eigenlijk een afkorting en staat voor: search engine optimization, dit betekent eigenlijk alles rondom het beter vindbaar worden een optimaliseren van een website voor google. Google geeft namelijk elke website en bepaalde ranking, deze ranking heeft met een hoop verschillende dingen te maken maar komt eigenlijk neer op alles rondom de technische informatie maar ook actualiteit en bijvoorbeeld zoekwoorden. Hierdoor kan google een onderscheid maken en dus ook bepaalde pagina’s die het beste zijnen passen boven aan een zoekresultaat zetten. Dit wordt dan ook wel eens seo ranking genoemd. Er zijn een hoop dingen die meespelen met deze ranking en wanneer je een online marketing bureau ingehuurd gaan ze als het ware werken aan al deze dingen om zo de ranking dus ook omhoog te krijgen, hierdoor kan het dan ook zijn dat jij beter vindbaar wordt en dus hoger op een zoekresultaat komt te staan. 

Wat beïnvloedt de ranking? 

Een seo ranking is redelijk complex, de exacte formule die google gebruikt weten we niet. Toch kan je via bepaalde tools redelijk makkelijk online jouw ranking bepalen, er wordt dan ook gekeken naar een hoop verschillende onderdelen in jouw website. Denk hierbij aan technische onderdelen van de website zoals laadtijden en headers maar ook alt teksten voor een afbeelding. Hiernaast zijn er ook nog externe links, deze links beïnvloeden de actualiteit van een pagina en wegen dan ook zwaar mee bij een seo ranking. 

Achter de ranking komen 

Er zijn verschillende websites die jij kan bezoeken om op een gemakkelijke manier ene seo ranking te krijgen. In veel gevallen kun je een gratis scan laten uitvoeren, deze scan kijkt naar de basisdingen van een website en geeft een algemeen beeld hoe jouw website ervoor staat met betrekking tot seo. De betaalde scans geven een dieper inzicht en geven vaak ook tips hoe jij je seo kan verbeteren. 

Zelf of uitbesteden 

Je kan op verschillende manieren dus je seo ranking aanpassen, je zou ervoor kunnen kiezen om dit helemaal zelf aan te pakken. Alhoewel het redelijk wat tijd gaat kosten kan je online alles leren en dus ook seo. Je kan er ook voor kiezen dit uit te besteden aan een bedrijf. Dit bedrijf zou dan samen met jou alle aanpassingen doornemen en eventueel ook extra gaan werken aan seo zoals via Linkbuilding. Diensten zoals Linkbuilding worden wel lastig om zelf uit te voeren en hiervoor ontkom je er haast niet aan om dit uit te besteden voor een deel of geheel.