Welke branche gebruikt een palletmover

AGV 3

Wat is een palletmover? Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen weet wat een palletmover is, wel kennen de meeste mensen het woord pallet. Pallets zijn de afgelopen jaren ook steeds bekender geworden, omdat met pallets je een goedkopere tuinset zelf gemakkelijk kunt maken. Pallet wordt ook wel laadplaat genoemd, omdat producten worden geladen op een pallet. Als je het woord pallet kent, dan hoef je alleen nog maar het woord mover te vertalen. Mover is een Engels woord, dat letterlijk verhuizer betekent. Nu hoef je alleen nog maar het woord aan elkaar te plakken. Aan elkaar geplakt betekent het dus laadplaat verhuizer, dit komt overeen met de werkelijkheid.

Waarvoor wordt een agv gebruikt

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat een agv is. Agv betekent automatic guided vehicle. Dit is een automatisch voertuig die voornamelijk wordt gebruikt in fabrieken of productieruimtes. Een avg zorgt voor dat het werk efficiënter wordt. Dit voertuig kan namelijk zelf producten verplaatsen, waardoor er minder werknemers op de werkvloer hoeven te staan. Dit maakt de productie efficiënter en goedkoper. Soms kan dit voertuig een hele groep personeel vervangen voor een bepaalde handeling. Nog een voordeel hiervan is dat je helemaal zelf de agv kan instellen, zodat deze het beste kan rijden en gebruikt worden in de fabriek of het magazijn.

In welke branche wordt een agv en palletmover gebruikt.

In Nederland zijn er in totaal 10 verschillende branches en deze branches kun je weer onderverdelen. De agv en palletmover vallen in de branche transport en logistiek. Transport en logistiek zorgen voor het vervoer van grondstoffen en goederen. Deze branche kun je nog verdelen in magazijn en opslag. Magazijn en opslag zorgen voor het plaatsen en bewaren van goederen. Denk aan in een magazijn, loods of fabriek. Dit wordt begeleidt door een lader en losser, zodat alles op de goede plek komt. Verder zijn er nog magazijnmedewerkers en een manager nodig om het hele traject goed te laten verlopen.