Welke velgen passen op mijn auto?

Het is niet ingewikkeld om nieuwe velgen voor je auto aan te schaffen. Het is belangrijk dat je een paar wielkenmerken overeenkomen met je huidige auto. Deze vereisten zijn: velgbreedte, aantal bevestigingsmiddelen, diameter van de steek en de maximale belasting van de velg.

De wieloffset (ET) is de afstand tussen de middellijn van de velg en het montageoppervlak. Het wordt gemeten in millimeters. Dus hoe groter de offset, hoe dieper het wiel zit. Hoe kleiner het is, hoe meer het wiel zal uitsteken. Wielen met -10 ET steken bijvoorbeeld aanzienlijk uit de wielkasten van het voertuig en vergroten de breedte aanzienlijk.

Bij het installeren van lichtmetalen velgen is het toegestaan ​​de offsetwaarde 3-5 mm af te wijken van de standaard gegevens. U moet altijd onthouden dat elke grote wijziging in de parameters voor wielverschuiving de belasting van de ophangingselementen van het voertuig ernstig kan verhogen, met name verschillende lagers, waardoor deze voortijdig defect kunnen raken.

Het is mogelijk om wielen met een grote diameter te gebruiken die de bestuurbaarheid en het uiterlijk van het voertuig verbeteren. Het is ook toegestaan ​​om wielen met een kleinere diameter te gebruiken. Dit verlaagt het onafgeveerde gewicht, verhoogt het reiscomfort en stelt u in staat geld te besparen omdat kleinere banden en wielen minder kosten, dit zie je wel eens terugkomen bij volkswagen velgen.