Dit is wat bitcoin halving betekent

Bestebank.org

Bitcoin: het is een term die we allemaal wel eens voorbij hebben horen komen. Het heeft iets te maken met digitale transacties en het is een soort munteenheid, maar dan online. Veel verder komen de meeste mensen niet. Bitcoin en bitcoin halving zijn echter interessante fenomenen die de moeite waard zijn om te leren begrijpen. Lees verder bij Bestebank.org.

Bitcoin is een digitale valuta. Het is geld, maar dan anders. Met bitcoins kun je betalingen doen en je kunt je normale geld omzetten in bitcoins. Jarenlang zijn mensen rijk geworden van bitcoins, maar essentieel is om te onthouden dat je het dan wel goed moet begrijpen. Bitcoin kenmerkt zich daarnaast als een systeem om transacties uit te voeren zonder tussenpersoon, zoals een bank. 

Bestebank.org

Bitcoin halving

Bitcoin halving is nog vrij nieuw en bestaat niet zo lang als bitcoin zelf. Dagelijks komen er nieuwe bitcoins bij. Dit gebeurt door middel van bitcoin mining. Dat klinkt alsof er iets uit de grond getrokken moet worden, maar daar heeft het niets mee te maken. Bitcoin mining gebeurt door middel van computers. Bij mining zorgt een netwerk van computers ervoor dat er een nieuw blok aan een blockchain wordt toegevoegd. Dit kost veel kracht en daarvoor krijgt de eigenaar ofwel miner een beloning in de vorm van nieuwe bitcoin. Zo creëer je dus als het ware meer bitcoins. Dat je tegenwoordig minder kan minen dan vroeger, komt door bitcoin halving. 

Bestebank.org

Omdat de waarde van bitcoin stijgt en je niet eindeloos nieuwe bitcoins kunt maken, wordt die beloning die een miner krijgt nu gerealiseerd door het halveren van de toegevoegde blokken aan de blockchain. Vandaar de term bitcoin halving.