Moet je personeel een heftruckcertificaat halen?

9Vandaag een bericht met betrekking tot het magazijn waar ik lange tijd werkzaam ben geweest. In mijn hoedanigheid als opzichter moest ik er destijds voor zorgen dat de veiligheid nageleefd – en in mijn optiek ook daadwerkelijk nagestreefd – werd. Een bedrijf moet voélen dat het een verplichting heeft, naar de wereld en naar het eigen personeel, bijvoorbeeld. Een heftruckcertificaat halen had ik dus ook altijd zeer hoog in het vaandel staan, zeker toen bij mijn sollicitatie daar bekend werd dat er in het verleden een ongeluk was gebeurd.

Voldoe vooral aan de veiligheidseisen

4Een van de werknemers had niet goed uitgekeken en had over de voet van een collega van hem gereden. Dit alles liep natuurlijk vreselijk uit de hand – zeker toen bleek dat de werknemer in kwestie te laat was met het verlengen van zijn certificaat en niet eens meer op de heftruck had mogen rijden. Ik besloot dat het tijd was eens wat structuur aan te brengen in dit bedrijf en ben stelselmatig aan verandermanagement gaan doen. Binnen korte tijd had ik de werknemers allemaal mee, die wilden immers ook in een verantwoorde omgeving werken. Bovendien, hoe meer scholing en mogelijkheden en tegemoetkomingen (ook in de vorm van een toegenomen aantal vrije dagen bijvoorbeeld), des te meer mensen zich betrokken gaan voelen bij de goede zaak.

6We zaten in het oosten van het land gevestigd met dit bedrijf en besloten daarom met Verkeersschool Wesseldijk in zee te gaan, een school die destijds al groot was maar tegenwoordig nog vele malen meer gegroeid is, zo viel mij onlangs op. Moet jouw personeel ook het heftruckcertificaat halen en weet je nog niet welke school je hiervoor in wilt schakelen? Ik kan Wesseldijk van harte aanbevelen!