Bij Google bovenaan komen? Lees deze tips!

bij google bovenaan komen

Je wilt graag bij Google bovenaan komen, alleen heb je geen idee hoe je dit doet. Iedereen komt met allemaal kleine tips, maar je weet wat nu écht belangrijk is om te verbeteren. Daarom hebben wij in dit artikel voor jou de belangrijkste punten op een rijtje gezet.

bij google bovenaan komen

Laadtijd van je website

Voor zoekmachines is de laadtijd van websites steeds belangrijker geworden. Dit komt doordat bezoekers steeds minder lang willen wachten. Ook zoeken ze vaker via mobiel en dan willen ze al helemaal snel de informatie tot hun beschikking hebben. Zorg er daarom voor dat jouw website snel laadt. Dit kun je meten via Google Pagespeed.

Teksten van hoge kwaliteit

Zoekmachines hechten waarde aan de tijd die bezoekers op jouw website doorbrengen. Des te langer ze op je website doorbrengen, des te waardevoller je website waarschijnlijk is. Je verhoogt de bezoektijd door teksten van hoge kwaliteit te verbeteren. Zorg er daarnaast ook voor dat deze teksten lang zijn (minimaal 1000 woorden).

bij google bovenaan komen

Natuurlijk backlinkprofiel

Zomaar honderd backlinks plaatsen op startpagina’s gaat je tegenwoordig niet veel verder helpen. Zoekmachines zien graag dat de backlinks natuurlijk zijn opgebouwd, dus probeer ervoor te zorgen dat dit ook natuurlijk lijkt. Plaats niet te veel links in één keer en plaats enkel links op kwalitatieve en relevante websites. Ook is het slim om niet alleen dofollow links te plaatsen. Wissel dit regelmatig af met nofollow links, zodat het natuurlijker overkomt.