Een uitzendbureau opent nieuwe deuren

Werken via pabureau.nl opent nieuwe deuren naar het vinden van een passende baan. Zelf solliciteren is soms lastig, doordat werkgevers alleen kijken naar je cv en je hierop afwijzen. Je beschikt over te weinig ervaring, of juist teveel. Werk zoeken via een uitzendbureau gaat verder dan alleen het bekijken van je cv. Het bureau maakt via een gesprek en een vragenlijst een compleet profiel. Hier staan bijvoorbeeld ook je interesses in, en je ervaring in werkzaamheden door het uitoefenen van hobby’s. Op basis van dit profiel gaat het uitzendbureau kijken naar de werkgevers die een werknemer zoeken. Zo koppelen ze de werkgever aan een werknemer die interesse toont in de werkzaamheden.

Maak gebruik van het netwerk

Een uitzendbureau beschikt over een groot netwerk. In de database staan veel verschillende bedrijven uit verschillende branches. Soms staan vacatures voor deze banen niet op internet, doordat de werkgever direct het PA bureau inschakelt. Maak gebruik van dit netwerk door je aan te melden bij het uitzendbureau. Zoek je naar een baan in de autotechniek, maar is er momenteel niks vrij? Kies dan eerst een tijdelijk alternatief, bijvoorbeeld in de logistiek. Het bureau neemt contact met je op zodra er een vacature voor de autotechniek vrijkomt. Zo blijf je op de hoogte van nieuwe vacatures en wissel je van baan.

De starter profiteert van een uitzendbureau

Een starter is iemand die net een opleiding heeft afgerond en klaar is om aan het werk te gaan. Starters lopen er regelmatig tegenaan dat werkgevers om een minimaal aantal jaar werkervaring vragen. Een starter moet deze ervaring nog opdoen, maar krijgt hier de kans niet voor. Een uitzendbureau schiet starters te hulp door ze te koppelen aan een werkgever die wel openstaat voor een beginnende kracht. Zo bouw je een cv op die het in de toekomst makkelijker maakt om te solliciteren.